Заполнение поля «Назначение платежа» при уплате ЕСВ

4 октября 2013

Пример заполнения поля «Назначение платежа» в случае уплаты единого взноса на общеобязательное государственное социальное страхование

При уплате единого взноса на общеобязательное государственное социальное страхование поле «Назначение платежа» расчетного документа заполняется таким образом:

*;101;ЄДРПОУ;Информация;;;

где:

* – служебный код
101 – код вида оплаты (уплата суммы единого взноса)
ЄДРПОУ – код ЄДРПОУ плательщика
Информация – разъяснительная информация о назначении платежа, например «Сплата ЄСВ за жовтень 2013р.»

Также налоговики сообщают, что с целью реализации норм Закона Украины № 406-VII от 04.07.2013 г. «О внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины в связи с проведением административной реформы» открыты новые счета в органах Государственного казначейства для зачисления единого взноса.

Описание символов счетов ЕСВ:

201 ЄСВ, нарахований/утриманий роботодавцями на/із суми:

  • заробітної плати;
  • винагороди за договорами ЦПХ на виконання робіт, надання послуг;
  • допомоги по тимчасовій непрацездатності, оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності;
  • допомоги по вагітності та пологах.

202 Єдиний внесок нарахований/утриманий на/із суми грошового забезпечення військовослужбовців.

203 Єдиний внесок нарахований на суми грошового забезпечення батьків вихователів та добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

204 Для фізичних осіб підприємців, у т.ч. тих, що обрали спрощену систему оподаткування та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність.

205 Для фізичних осіб підприємців, у т.ч. які обрали спрощену систему оподаткування, осіб, які проводять незалежну професійну діяльність, та які беруть добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням.

206 Для фізичних осіб підприємців, у т.ч. які обрали спрощену систему оподаткування, осіб, які проводять незалежну професійну діяльність, та які беруть добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності.

207 Для фізичних осіб підприємців, у т.ч. які обрали спрощену систему оподаткування, осіб, які проводять незалежну професійну діяльність, та які беруть добровільну участь у у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, і від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності.

208 Добровільна участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

209 Добровільна участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності.

210 Добровільна участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування від нещасного випадку на виробництві.